Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Tahu

Gebakken witte rijst met tahu, satehsaus en banaan


Ingrediënten:

- 200 gr. rijst
- prei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 hele tahu
- djahe
- knoflookpoeder
- 50 gr. santen
- ketumbar
- djinten
- kunyit
- laos
- ketjap
- sambal
- satehsaus
- 1 dl. melk
- serundeng
- 2 bananen
- acar campur

Bereiding:

Kook de rijst op laag vuur gaar en droog. Snijd ondertussen de tahu in blokjes van een cm. Leg ze in een schaal en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap. Af en toe omscheppen. Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen, laos, ketumbar, djinten, kunyit en een mespunt sambal. Wees met de kruiden niet zuinig. Goed doorscheppen. Als de tahu een uur gemarineerd heeft, deze toevoegen aan het groente/kruidenmengsel en zachtjes meebakken. Vervolgens de droge, gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken. Op smaak brengen met ketjap en sambal. Maak van de satehsaus en wat melk een dikke romige saus. Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met serundeng en vervolgens met de satehsaus en geef er gesneden banaan en Acar Campur bij.

Nasi Tahu