Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Onde-Onde Tiga

Gebakken bolletjes met zoete vulling en sesamzaad


Ingrediënten:

- 250 gr. ketanmeel
- 50 gr. rijstmeel
- 125 gr. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 dl. lauw water
- zout
- sesamzaad
- olie

Vulling:

- 150 gr. kacang hijau
- 100 gr. suiker
- 1 daun pandan
- zout
- water

Bereiding:

Week de kacang hijau 1 nacht in water. Kook de boontjes de volgende dag met wat zout, daun pandan en de suiker tot een dikke pap. Verwijder de pandan en pureer de kacang hijau. Laat helemaal afkoelen.

Deeg:

Meng het meel met de suiker en wat zout. Giet beetje bij beetje het water bij het meel en kneed met de handen tot een stevig beslag tot het niet meer aan de kom plakt. Rol van het deeg balletjes zo groot als soepballetjes. Druk het balletje plat en leg 1 theelepel vulling op het deeg. Sluit het en rol in de handpalm weer tot een balletje. Rol dit door het sesamzaad en frituur op laag vuur in niet te hete olie mooi bruin. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Onde-Onde Tiga