Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Lidah

Rundertong gestoofd in kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 rundertong
- 5 kemirienoten
- zout
- 1 ui
- 1 schijf laos
- 2 serehstengels
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 3 eetlepels olie
- 1 ltr. dikke santen
- 1 daun djeruk purut
- 3 daun salam

Bereiding:

Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan goudbruin. Snipper de ui en laos fijn. Kneus de serehstengels met de stamper van je vijzel. Kook de tong in een pan met 2 ltr. water en wat zout in bijna 2 uur zachtjes gaar. Haal de tong uit de pan, pel er de huid vanaf en verwijder het keelstuk. Snijd de tong in dunne plakken. Maak in de vijzel de ui, laos, kemirienoten, ketumbar en de djinten fijn. Verhit de olie en bak hierin het uienmengsel voortdurend omscheppend ca. 10 min. Voeg de santen, sereh, djeruk purut en daun salam toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg er de plakken tong aan toe.

Opor Lidah