Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Telor

Gekookte eieren gestoofd in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 6 eieren
- 1 serehstengel
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 1 daun salam
- 1 kemirienoot
- 2 dl. bouillon
- 1 schijf laos
- 1 theelepel witte basterdsuiker
- 1 theelepel ketumbar
- 15 gr. santen
- halve theelepel djinten

Bereiding:

Kook de eieren hard. Pel de uien en knoflook en snipper ze. Maak de ui, knoflook en kemirie fijn in een vijzel. Meng de laos, ketumbar en djinten erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa goudbruin. Voeg daun salam, sereh, bouillon, basterdsuiker en de santen toe en laat de saus zachtjes koken tot de santen is opgelost. Laat de gepelde eieren in de saus nastoven tot de olie uit de santen komt.

Opor Telor