Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Oseng-Oseng Ketimun

Roerbak van pittige komkommer met paprika en zwarte bonensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. komkommer
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal brandal
- taoco
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Komkommer wassen, in de lengte in vieren en in reepjes van 1 cm. schuin snijden. Dus niet schillen of zaadjes verwijderen. Paprika wassen en zaadlijsten verwijderen. Paprika in dunne reepjes snijden en vervolgens in blokjes. Tomaten wassen en in grove blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijn maken. Olie in pan verhitten. Ui, knoflook en paprika fruiten tot glazig. Sambal en taoco toevoegen, omscheppen. Stukjes komkommer en tomaat erbij doen. Weer omscheppen en suiker toevoegen, omscheppen en doe de deksel op de pan. Als de komkommer knapperig gaar is, op een schaal serveren. Kan ook lauw of koud geserveerd worden, naar wens.

Oseng-Oseng Ketimun