Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Panada

Gefrituurde pasteitjes met tonijn


Ingrediënten:

- 200 gr. gekookte tonijn
- 2 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- olie

Voor het deeg:

- 200 gr. bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel melkpoeder
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel gist
- 75 ml. water

Bereiding:

Klop het ei en meng hier de overige ingredienten voor het deeg door en kneed dit tot een soepele massa. Dek het deeg af en laat het 20 min. staan om te rijzen. Rol het deeg uit (niet te dun) en snijd het dan in cirkels met een doorsnede van ca. 6 cm.

Maak de lomboks, knoflook, sereh, zout en suiker fijn tot een pasta en maak de tonijn fijn. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit de kruiden totdat het geurt en meng dan de tonijn er goed doorheen. Neem een lapje deeg en schep 1 eetlepel van het tonijnmengsel erop en vouw het dicht zodat je een maanvormig pasteitje hebt. Herhaal dit met alle lapjes deeg. Verhit in een wok voldoende olie en frituur de panada’s totdat deze goudbruin zijn geworden. Laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.

Panada