Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Panada Dua

Gebakken broodjes met tonijn uit de oven


Ingrediënten:

- 500 gr. meel
- 1 pakje gist
- 250 cc. melk
- 50 gr. boter
- 50 gr. suiker
- halve theelepel zout
- 2 eieren

Voor de vulling:

- 600 gr. tonijn
- 3 lomboks
- 100 gr. sjalotjes
- 5 cm. djahe
- een glas dikke santen
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Meng 200 gr. meel met de melk en gist, kneed het en laat dit ca. 10 min. staan. Voeg nu de rest van de meel toe samen met de boter, suiker, zout en eieren en kneed het geheel goed. Verdeel het deeg in ca. 30 gelijke porties.

Snijd de lomboks en sjalotjes fijn. Schil de djahe. Snijd de tonijn fijn. Fruit de sjalotjes, lomboks en djahe in hete olie totdat dit gaat geuren. Voeg nu de tonijn toe en meng alles goed. Giet hier de santen bij en laat het geheel pruttelen tot de kokosmelk bijna is verdampt. Verwijder de djahe.

Vul de bolletjes deeg met wat van de vulling. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden en plaats de gevulde broodjes in de oven. Om uitdroging te voorkomen plaats je een ovenschaal onder de broodjes die gevuld is met water. Bak de panada's tot ze gaar en bruin zijn geworden, net als gewone broodjes.

Panada Dua