Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cakemeel

Kenmerken

Cakemeel is de kant-en-klaar verkrijgbare combinatie van zeer fijn gemalen bloem en bakpoeder (zelfrijzend bakmeel) met smaakversterker(s) zoals zout, citroen, vanille, etc. die gebruikt wordt bij de bereiding van cake. Doordat cakemeel zeer fijn gemalen is, wordt de cake luchtiger dan wanneer een minder fijn gemalen meelsoort gebruikt wordt.

Samenstelling

Cakemeel kan je zelf ook maken. Voor dit meel moet je patentbloem nemen. Dit is extra fijn gemalen bloem en extra gezeefd. Van 250 gram bloem neem je 4 eetlepels af, die vervang je door 4 eetlepels maïzena. Dit meelmengsel moet je minstens 5 keer zeven om meel en maïzena goed door elkaar te mengen. Dit gebruik je voor elke cake of taart die extra luchtig moet worden.

Verkrijgbaar

Kant en klare cakemeel is in de supermarkt te koop. Er zijn meerdere merken die cakemeel maken.

Allergie

Mensen met een glutenallergie verdragen geen graanproducten, dus cakemeel zorgt voor een allergische reactie.