Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fricandeau

Kenmerken

Fricandeau is mager varkensvlees met een blank-roze kleur. Het wordt zowel in stukken verkocht als in vleeswaar voor op brood. De fricandeau wordt van de ham van het varken gesneden en bevat weinig bindweefsel of harde pezen. Behalve varkensfricandeau is er ook lamsfricandeau.

Soorten

- Lamsfricandeau

Smaak

Fricandeau kan gegrild, gebraden, gestoofd en gebakken worden. Het vlees wordt vaak gebruikt bij fondue, gourmet en steengrill, omdat het mals en snel gaar is.

Fricandeau kan - net als varkenshaas - rosé worden gegeten. Na het braden moet je de fricandeau in aluminiumfolie pakken en een poosje laten rusten om zodoende de vleessappen in het vlees te laten trekken. Zo blijft het vlees lekker sappig.

Fricandeau combineert goed met kruiden als oregano, tijm en rozemarijn, maar is ook geschikt voor Aziatische bereidingswijzen.

In Nederland wordt fricandeau ook wel dun gesneden en als schnitzel gegeten, gepaneerd of ongepaneerd.

Verkrijgbaar

Fricandeau is in de supermarkt en bij de slager te koop. Je kunt de fricandeau aan stuk kopen, of in plakjes als broodbeleg.

Voedingswaarden van fricandeau ( per 100 gr. )
124
522
72,4
23
0,1
-
3,5
1,3
1,3
0,3
50
-
Vitamines van fricandeau ( per 100 gr. )
-
0,6
0,1
0,2
4
0,5
-
0,4
Mineralen van fricandeau ( per 100 gr. )
50
380
5
170
1
20
0,05
1,6