Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

De populairste zoektermen

Biscuit

Kenmerken

Het biscuitje is een benaming die in Nederland gebruikt wordt voor een bepaald soort koekje, dat rond kan zijn, zoals het Mariakaakje, of rechthoekig. Het gaat dan om een koekje dat knapperig is, licht van kleur en droog.

Soorten

- Brusselse kermis
- Volkoren biscuit

Samenstelling

Een biscuitje bestaat uit bloem of volkorenmeel, margarine of ander vet, suiker en smaakstof.

Smaak

Biscuitjes zijn erg droog, daarom doopten de mensen de kaakjes in de koffie of thee voordat men ze op at. Om er meer smaak aan te geven worden ook chocoladekaakjes verkocht. Ook de brusselse kermis heeft meer smaak dan het droge biscuitje. Brusselse kermis is een kaakje dat met kokos en suiker wordt bestrooid.

Biscuitjes zijn erg geschikt om er een taartbodem van te maken zonder de taart in de oven te bakken. Erg geschikt voor kwarktaart en monchou gebak.

Herkomst

De belangrijkste producent van biscuitjes is Verkade.

Verkrijgbaar

Biscuitjes kun je in de supermarkt kopen.

Voedingswaarden van biscuits ( per 100 gr. )
521
2182
-
8
65
10,5
25
10,5
7,5
2,4
-
2
Vitamines van biscuits ( per 100 gr. )
-
0,03
0,03
0,04
15
-
-
-
Mineralen van biscuits ( per 100 gr. )
750
240
40
100
1,5
20
0,07
0,4