Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

De populairste zoektermen

Groentebouillon

Vertaling

Kaldu sayuran

Kenmerken

Voor het maken van een vegetarische soep, saus of risotto is de groentebouillon de basis. De bouillon is eenvoudig te maken, door allerlei soepgroentes te koken. Dit moet rustig gebeuren, want hoe langer je de bouillon laat trekken hoe intenser de smaken worden. Pas op met koolsoorten, want die kunnen door lang trekken een overheersende smaak ontwikkelen. Dat de groentes erg gaar worden is geen probleem, want je zeeft de bouillon als hij klaar is. Je hoeft uien niet te schillen. Daardoor wordt de bouillon wat donkerder van kleur, maar de uiensmaak wordt intenser, omdat de meeste smaak net onder en in de schil zit. Later eventueel wat zout toevoegen en je bent klaar.

De bouillon kun je in drie kwartier tot twee uur laten trekken. Doe dit op een laag vuur. Gebruik je niet alle bouillon, vries die dan in porties in. Neem bijvoorbeeld plastik zakken, doe die in een diepvriesdoos, vul ze met bouillon, knoop ze dicht en vries ze in. De volgende dag haal je de diepvriesdozen weg en je kunt je bouillon gemakkelijk opstapelen in de diepvries.

Samenstelling

Groentebouillon

IngrediŽnten:

- 1,5 ltr. water
- halve winterpeen
- 1 ui
- 1 prei (ook het groen)
- 2 stengels bleekselderij (inclusief blad)
- half bosje platte peterselie
- 4 takjes tijm
- halve eetlepel zwarte peperkorrels
- zout

Bereiding:

Laat de groente en kruiden langzaam trekken, ca. 1,5 tot 2 uur. Zeef de bouillon door een kaasdoek en verwerk de verse bouillon in je gerecht.