Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

De populairste zoektermen

Asemwater

Vertaling

Air asam jawa

Kenmerken

Het asemwater is een donkere vloeistof, bestaande uit water en de pulp van tamarindepeulen. Deze pulp kan men in blokken kopen of men neemt de pulp uit de verse tamarindepeul. Asemwater zorgt er voor dat het vlees malser wordt.

Samenstelling

Los een hoeveelheid tamarindepulp op in 4 keer zoveel lauwwarm water. Wrijf met de vingers de vezels van de pitten en laat het mengsel afkoelen. Wrijf het daarna door een zeef en vang het vocht op. Los ook de pasta, die achterblijft in de zeef, op in het water. Gooi de pulp in de zeef weg.

Smaak

Asemwater geeft het gerecht een licht zure smaak.

Herkomst

De peulen worden van de tamarindeboom geoogst.

Verkrijgbaar

Asem is te koop bij de oosterse toko. Het wordt verkocht in een in plastic verpakt blok.