Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pangsit Pedis

Duivelse vlammetjes

Pangsit Pedis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. gehakt
- 5 dl. olie
- 10 loempiavellen
- 10 rawits
- 1 ei
- beetje bloem
- wat water
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de loempiavellen in vieren. Kluts het ei en meng dit met wat bloem en water zodat je een papje hebt. Meng het gehakt met de knoflookpoeder, zout en peper. Was de rawits, snijd ze klein en maak de rawits fijn in een vijzel. Meng dit met de sambal oelek door het gehakt. Leg op elk velletje een theelepel gehakt en smeer de randjes van het velletje in met het papje. Vouw het gevulde velletje als een enveloppe dicht en plak het laatste puntje met het papje vast. Verhit de olie in een wok en frituur de pangsits goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Pangsit Pedis