Pastei Tongkol

Gefrituurde pasteitjes met tonijn en rozijnen


IngrediŽnten:

Vulling:

- 5 blikjes tonijn op water
- rozijnen, naar smaak
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- sambal, hoeveelheid naar keus
- flinke scheut santen
- flinke scheut ketjap manis
- stukje laos
- 3 daun djeruk purut
- sereh
- zout
- olijfolie

Deeg:

- 12 senseo koppen tarwebloem
- 3 koppen bakpoeder
- 6 theelepels zout
- 3 theelepels suiker
- 6 eieren
- ca. 2 kopjes water

Bereiding:

Snipper de uien en pers de knoflook uit. Doe wat olijfolie in een braadpan of wok en fruit hierin de uien en knoflook glazig, dan de sambal erbij en bak even aan tot de geur omhoog komt. Laat het dan nog even zachtjes staan en doe dan de tonijn erbij, goed blijven omscheppen en dan pas de rest van de ingredienten erbij doen. Dit even goed omroeren en doe dan de deksel op de pan en laat dit even zoín 20 min. op een zacht vuurtje staan. Wel regelmatig blijven omroeren, anders brand het aan. Als het klaar is, deksel er af en laat je de vulling volledig afkoelen.

Dan ga je het deeg maken, doe alle ingredienten in een kom en kneed het tot een mooi fijn deeg. Laat dan het deeg zoín 20 min. rusten en strooi er dan nog wat bloem overheen zodat het deeg niet aan je handen plakt. Maak dan bolletjes van het deeg, druk het een beetje plat en rol het verder uit met een deegroller tot een mooie ronde plak, niet te dik, niet te dun.

Pak dan een pasteivorm, leg het plak deeg er op en druk beetje de zijkanten aan. Doe dan een eetlepel vulling op het deeg en klap de vorm dan dicht. Even goed aandrukken zodat de randen mooi sluiten en haal de rest van het deeg wat aan de zijkant zit er af. Maak de vorm open en je hebt een mooi gevormde pastei. Het overige deeg, wat je er dan steeds afhaalt, kun je natuurlijk herbruiken. Als laatste frituur je de pastei lichtbruin in ruim zonnebloemolie. Dit recept is voor ca. 50 pasteitjes.

Pastei Tongkol