Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Tutup

Gehakt/aardappelpuree schotel


Ingrediënten:

- 500 gr. rundergehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 2 eetlepels selderie
- 1 theelepel nootmuskaat
- 4 kruidnagels
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel olie

Voor de puree:

- 2 kg. kruimige aardappelen
- 2 eetlepels koffiemelk
- 50 gr. boter
- 1 theelepel zout
- paneermeel

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Olie in een pan op matig vuur verhitten. Uien, knoflook en prei fruiten. Gehakt toevoegen, vuur klein zetten, gehakt rul bakken en kruiden erdoor mengen. Op het laatst de selderie erdoor mengen. Eventueel binden met maizena als het gehaktmengsel te nat blijft.

Voor de puree de aardappelen met weinig water gaar koken, afgieten, droog stomen en fijnstampen. Wat boter, zout en koffiemelk toevoegen. Neem een ovenvaste schaal, deze insmeren met boter en daarna bestrooien met iets paneermeel. Doe ca. 2 cm. aardappelpuree op de bodem als laag, de helft van het gehaktmengsel erin scheppen en wat aandrukken. Daarna weer een laag aardappelpuree, de rest van het gehakt en weer een laagje aardappelpuree. Daarna bestrooien met een laagje paneermeel en een paar kleine klontjes boter erop leggen. In een voorverwarmde oven op 250 graden goudbruin bakken voor minimaal 20 à 30 min. In punten snijden en warm of heet serveren met een acar, nasi of salade.

Pastei Tutup