Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Tutup Dua

Gehakt/aardappelpuree schotel met garnalen en kip


Ingrediënten:

- 3 grote aardappels
- 3 wortels
- 250 gr. doperwten
- vlees van 2 kippenbouten
- 3 hardgekookte eieren
- 100 gr. grote garnalen
- 3 teentjes knoflook
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- nootmuskaat
- gula djawa naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- water
- 1 ei

Bereiding:

Kook de aardappels, pureer ze en voeg zout, peper, nootmuskaat en een beetje gula djawa toe. Laat het afkoelen. Snijd de kip, wortels en garnalen in stukjes en wrijf de knoflook fijn. Fruit de knoflook in een beetje olie, voeg de kip, garnalen en wortel toe en op het laatst de erwtjes. Meng de bloem met water tot een dun papje en doe het bij de groenten. Sudder tot het gaar is en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal. Snijd de eieren in plakjes en doe het op het groenten-kipmengsel. Bedek met de aardappelpuree. Klop het ei los, doop een vork in het ei en maak figuren in de puree. Bestrijk met de overgebleven ei. Bak in een warme oven tot de korst mooi bruin is.

Pastei Tutup Dua