Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pastei Tutup Tiga

Ovenpastei met kip, groente en aardappelpuree


Ingrediënten:

- 2 kg. kruimige aardappels
- 1,5 dl. hete melk
- margarine
- zout
- peper
- nootmuskaat

Vulling:

- 500 gr. kipfilet
- 1 wortel
- 100 gr. sperziebonen
- 100 gr. (diepvries)erwtjes
- 150 gr. champignons
- 1 handjevol bunga sedap malam
- 2 eieren
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 prei
- half bosje selderie
- margarine
- suiker
- 3 eetlepels ketjap
- scheutje droge sherry
- half kippenbouillonblokje
- ve-tsin
- paneermeel

Bereiding:

Kook de eieren hard, snijd ze in plakjes en houd ze apart. Kook de kip gaar en pluis het vlees uit. Was de bunga sedap malam, laat ze weken in water en snijd ze in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Schil de djahe en rasp het. Snipper de ui en knoflook fijn. Gebruik van de prei alleen het wit, snijd dit in ringen, was het goed en laat het uitlekken. Was de wortel en sperziebonen. Snijd de wortel in halve schijfjes en de sperziebonen in stukjes. Snijd de selderie fijn.

Maak een puree van de gekookte aardappelen, hete melk, een klont boter, zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Klop er wat extra hete melk door als de puree te droog is. Verwarm een klontje boter en fruit de uien, knoflook en djahe even aan. Voeg de wortel en boontjes toe en fruit mee. Doe er de prei, selderie, erwtjes, champignons en sedap malam bij en verhit even goed mee. Roer er het kippenvlees door. Doe er een paar eetlepels heet water bij, dan de ketjap, sherry, verkruimeld bouillonblokje, wat aromat of ve-tsin en een theelepel suiker. Maak op smaak af met zout en peper. Sudder nog even door, de vulling mag niet te nat zijn. Laat half afkoelen.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een grote ovenschaal in en verdeel de vulling egaal over de bodem. Druk een beetje aan en verdeel er de plakjes gekookt ei over. Doe er een dikke laag aardappelpuree op en smeer de puree uit tot de bovenkant mooi glad is. Bestrooi met paneermeel en verdeel er wat klontjes boter over. Bak de pastei een half uur tot 3 kwartier in de hete oven of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Verdeel de pastei in de ovenschaal met een spatel in stukken. Serveer de pastei direct uit de oven.

Pastei Tutup Tiga