Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pecel Telor

Gehalveerde eieren met pittige kokosmelksaus

Pecel Telor | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 8 eieren
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- stukje kencur
- 4 kemirienoten
- 3 eetlepels olie
- stukje trassi
- 5 dl. santen
- zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels peterselie

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook. Snijd de lomboks in dunne ringen. Schil de kencur en wrijf dit samen met de kemirienoten fijn in de vijzel. Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de trassi, lomboks, uien, knoflook, kemirienoten en de kencur ca. 3 min. Schenk de santen in de pan en voeg de suiker en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat de saus ca. 2 min. zachtjes koken. Halveer de eieren en leg ze op een platte schaal. Schenk de saus over de eieren en garneer het gerecht met de peterselie.

Pecel Telor