Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pencok Ayam

Gegrilde kip met kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 3,5 dl. santen
- 2 eetlepels asemwater
- 6 daun kemangi

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel zout
- 5 kemirienoten
- peper

Bereiding:

Pel de sjalotten en knoflook en snijd het fijn. Snijd de lomboks in ringen. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn met de overige bumbukruiden in de vijzel. Snijd de kemangi fijn. Grill de kip gaar, ontbeen het en verdeel de kip in grote stukken. Leg het vlees op een schaal. Meng de bumbu, basilicum en de santen in een pan en breng het mengsel al roerende aan de kook. Zet het vuur wat zachter en laat het gaar sudderen. Voeg asemwater en eventueel zout naar smaak toe. Schenk dit over de stukken kip.

Pencok Ayam