Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pengat Tahu

Gekookte tahu met sperziebonen in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 150 gr. tahu
- 200 gr. sperziebonen
- 25 gr. santen, blok
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel laos
- serehpoeder
- sambal oelek
- djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 kemirienoten
- asem
- 1 daun salam

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook. Snijd de tahu in blokjes van 1 cm. Stamp de kemirie fijn met ui, knoflook en alle kruiden behalve salam en asem. Doe de asem in een kommetje met een paar eetlepels warm water. Knijp de asem goed uit. Breng water aan de kook. Doe tahu en sperziebonen erin en zorg dat ze net onder staan. Doe kruiden, santen en salam erbij en roer goed om. Laat een kwartiertje zachtjes koken en voeg eventueel zout naar smaak toe. Serveer met rijst.

Pengat Tahu