Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Base Bali

Gestoomde vispakketjes in bananenblad

Pepes Base Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. visfilets
- 3 daun djeruk purut
- 1 tomaat
- 1 takje kemangi
- 1 eetlepel gula bali
- sap van 2 limoenen
- zout
- bananenblad
- cocktailprikkers

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 1 cm. kencur
- 1 serehstengel

Bereiding:

Smelt de gula bali. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Snijd de vis in kleine stukjes. Snijd de daun djeruk purut heel fijn en snijd de tomaat in partjes. Rits de blaadjes van de kemangi van het takje. Meng de vis met de bumbu, daun djeruk purut, tomaat, kemangi, gula bali, het limoensap, zout naar smaak en verpak steeds kleine porties in gewassen bananenblad van ca. 25x20 cm. Zet de uiteinden met prikkers vast. Stoom de pakjes in ca. 15 min. gaar en leg ze voor het serveren nog even onder de grill.

Pepes Base Bali