Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepesan

Gekruide, pittige makreel uit de oven

Pepesan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. verse makreel
- 1 ui
- 3 lomboks
- 3 tenen knoflook
- 6 kemirienoten
- 5 djeruk purut
- 1 kop dikke santen
- trassi
- zout
- gula djawa
- limoen
- bananenblad
- olie

Bereiding:

Maak de makreel schoon, maar laat de staart eraan zitten. Wrijf de vis in met wat zout en limoen. Wrijf de ui, knoflook, trassi, gula djawa, lomboks en de kemirienoten fijn in de vijzel en fruit het goed in de olie. Doe er de djeruk purut en de santen bij. Besmeer de vis rondom en binnenin met de kruidenmassa en laat dit een tijdje intrekken.

Leg het bananenblad even in de lauwe oven. Wikkel de vis in het bananenblad, zet vast met een paar cocktailprikkers. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 1 uur op 150 graden gaar en af en toe omdraaien. I.p.v. bananenblad kan je ook aluminiumfolie gebruiken.

Pepesan