Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepesan Ikan

Pittig gekruide makreel van de barbecue

Pepesan Ikan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 4 makrelen
- 2 uien
- 3 tomaten
- 4 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- 2 schijfjes djahe
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 7 kemirienoten
- sap van 2 citroenen
- mespunt kunyit
- peper
- zout
- bananenbladeren

Bereiding:

Snijd de tomaten in partjes. Vouw de daun salam en daun djeruk purut dubbel en verwijder de nerf. Snijd de serehstengels in stukjes. Besprenkel de vissen met citroensap en zout (niet al het sap gebruiken) en laat de vis rusten. Doe de lomboks (inclusief de zaadjes als je het heet wilt hebben), knoflook, djahe, uien en kemirienoten samen in de blender, blend dit goed door. Voeg kunyit, restje citroensap, zout en peper naar smaak toe, blend dit nog even door. Voeg de tomaten, daun djeruk, sereh en salam toe. Besmeer de makrelen aan de binnen- en buitenkant met de kruidenmix. Vouw de vissen in de bladeren en vouw het goed dicht met behulp van aluminiumfolie. Laat dit 6 uur of langer marineren. Leg de pakketjes op de barbecue en laat ze in ca. 1 uur gaar worden, niet direct boven het vuur.

Pepesan Ikan