Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepesan Udang

Geroosterde pakketjes van pittige garnalen

Pepesan Udang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. gepelde garnalen
- 50 ml. olie
- 1 limoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- tauge
- aluminiumfolie

Bumbu:

- 2 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 theelepels kunyit
- halve theelepel sereh
- halve theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Maal de bumbu, behalve de daun salam, tot een pasta. Snijd de uien en knoflook heel fijn en meng dit met asem, olie en de bumbu. Meng de garnalen met het bumbumengsel. Verdeel dit in 4 porties op stukken aluminiumfolie en maak de pakketjes goed dicht. Verwarm de oven 10 min. voor op 275 graden en rooster de pakketjes ca. 20 min. op 200 tot 225 graden. Snijd de limoen in schijfjes. Garneer met limoen en een beetje tauge.

Pepesan Udang