Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Perai Manis Masam

Zoet/zure prei


Ingrediënten:

- 2 preien
- 1 teen knoflook
- 1 lombok
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 1 eetlepel gembersiroop
- 5 eetlepels kippenbouillon
- zout

Bereiding:

Snijd de lombok fijn, laat de knoflook heel. Snijd de preien in ringen, alleen het witte en gele gedeelte gebruiken en was het goed. Verhit de olie in een wok, fruit het teentje knoflook en verwijder dit. Doe de lombok in de olie, schep deze om en doe dan de uitgelekte prei erbij. Laat alles onder voortdurend omscheppen 2 tot 3 min. bakken. Doe zout naar smaak, azijn, sojasaus, suiker, gembersiroop en bouillon erbij. Laat even flink koken en dien het onmiddellijk op.

Perai Manis Masam