Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Cumi

Gestoofde inktvis


Ingrediënten:

- 1 kg. inktvis
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode en groene lomboks
- 3 eetlepels asem
- 5 dl. water
- cocktailprikkers

Voor de bumbu:

- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 2 schijven laos
- 3 theelepels kunyit
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Was de inktvisjes goed en haal de ingewanden en het nerfje eruit. Snijd de kop weg en stop de rest met de vangarmen in het lijfje en sluit de visjes met een prikker. Wrijf de visjes in met zout en asem en laat dit 15 min. intrekken. Laat in een pan 5 dl. water aan de kook komen, pel intussen de uien en de knoflook en maak dit fijn. Doe dit bij het water. Snijd de lomboks schuin en voeg deze met de rest van de kruiden toe aan het water. Voeg de visjes erbij, roer alles goed en laat het geheel ongeveer een half uurtje stoven tot het water is verdampt. Verwijder voor het opdienen de blaadjes en de andere verse kruiden.

Pindang Cumi