Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Daging

Rundvlees in kruidige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 theelepels sambal trassi
- 2 uien
- 3 kemirienoten
- 4 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel kunyit
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Pof de kemirienoten. Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met een beetje zout. Snipper de ui en knoflook fijn en rasp de djahe. Kneus de serehstengel met de stamper van je vijzel. Maak de ui, knoflook, djahe, trassi en de kemirienoten fijn in de vijzel en meng er de kunyit door. Verhit de olie in een wok en bak het vlees rondom bruin. Schep het uit de wok en fruit de pasta in de achtergebleven olie even aan. Giet er 4 dl. water bij en laat dit even pruttelen. Voeg nu het vlees en de sereh toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is.

Pindang Daging