Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Pindang Ketjap
Vis gekookt in kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. visfilets
- 1 lombok
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 0,75 ltr. water
- halve eetlepel zout
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel asem water
- halve eetlepel ketjap
Bereiding:
Snijd de lombok in ringetjes. Pel de sjalotjes en knoflook. Snijd de sjalotjes in plakjes en pers de knoflook uit. Kneus de serehstengels. Fruit de kruiden in een beetje olie tot de geur vrijkomt. Voeg het water toe en breng aan de kook samen met het asemwater. Voeg de vis toe en laat het rustig sudderen tot de vis gaar is. Maak het geheel af op smaak met ketjap.
Pindang Ketjap