Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Kuning

Vis in een zout /zure saus


Ingrediënten:

- 1 à 2 makrelen
- 1 ui
- 4 tot 6 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 1 serehstengel
- 2 schijven djahe
- halve theelepel kunyit
- 1 citroen
- 2 tomaten
- 2 lente-uien
- 1 bouillontablet
- 1 theelepel aromat
- 3 theelepels asem
- 2 theelepels zout
- sap van 1 citroen
- 5 dl. water
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Maak vis(sen) schoon en snijd in moten van 4 cm. Snijd de lente-uitjes fijn. Wrijf vis in met zout en asem. Pel de knoflook, laos en de djahe en hak ze fijn. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Ui fijnsnijden en samen met de knoflook, laos, djahe en kunyit fijnwrijven in een vijzel. Fruit dit mengsel in olie en op het laatst de tomaat toevoegen. Dan een halve ltr. water toevoegen, citroensap, bouillonblok, de aromat en de in stukken van 6 cm. gesneden sereh erbij doen en aan de kook brengen. De smaak moet zout zuur zijn, evt zelf op smaak brengen. Laat de vis nog even 10 min. meekoken op een zacht vuurtje en voeg op het laatst de lente-uitjes toe. In plaats van vis kun je ook krabbetjes gebruiken, voeg i.p.v. kunyit dan rode lombok toe en de kooktijd van krabbetjes is wat langer. Lekker met Papeda.

Pindang Kuning