Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pindang Serani

Gekookte kip in kruidige bouillon


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- zout
- 1 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 eetlepels olie
- 4 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyit

Bereiding:

Snijd de kip in 8 stukken. Snipper de ui en knoflook. Kneus de serehstengel en leg er een knoop in. Kook de kip bijna gaar met zout naar smaak, daun salam, djeruk purut en sereh in voldoende water. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de uien, knoflook, sambal, laos, asem en de kunyit. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon met de kip en kook het tot het gaar is.

Pindang Serani