Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Popiah Sayuran

Groente en kip gerold in rijstvelletjes met pittige saus


Ingrediënten:

- 1 pak rijstvellen
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 wortels
- tauge
- 2 plakken tahu
- 2 kipfilets
- zout
- suiker
- papje van meel en water

Saus:

- 10 rode rawits of lomboks
- 2 tenen knoflook
- azijn
- 1 eetlepel suiker
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de wortels en de tahu zeer fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de tahu in olie. Verhit 2 à 3 eetlepels olie en bak de ui en knoflook tot het gaat geuren. Voeg een beetje water, de wortels en de kip toe en bak dit tot de wortels wat zachter zijn geworden. Schep hier de gebakken tahu en tauge door en breng op smaak met zout en suiker. Bak het geheel door tot het vocht grotendeels verdampt is. Laat het eventueel uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Neem een rijstvelletje en leg hier 1 eetlepel van de vulling op. Vouw het als een enveloppe en plak het laatste stukje dicht met een beetje van het meelpapje. Verwerk alle vulling op deze manier. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de Popiah Sayuran tot ze goudbruin krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet.

Maak voor de saus de rawits en knoflook fijn. Bak de sambal op een laag vuurtje. Voeg een beetje suiker en zout toe. Roer dit door en voeg water en een beetje azijn toe tot je een mooie gladde saus hebt. Ongefrituurd kunnen ze ook gegeten worden.

Popiah Sayuran