Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Menado Pedis

Gestoofde zeer pittige kip


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 5 eetlepels olie
- zout

Bumbu:

- 5 kemirienoten
- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 5 rawits
- 1 serehstengel
- 5 cm. djahe
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en wrijf de stukken in met zout. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks en rawits in ringen. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu ca. 2 min. hierin. Voeg de kip toe en laat het geheel ca. 25 min. zachtjes sudderen. Lekker met witte rijst.

Ayam Bumbu Menado Pedis