Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Semangka

Pudding in meloenvorm


Ingrediënten:

- 1 zakje agar-agar
- 5 dl. melk
- 150 gr. suiker
- halve theelepel zout
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
- paar rozijnen
- rode, gele en groene kleurstof
- driehoekige bakvorm

Bereiding:

Snijd de rozijnen in stukjes. Klop het eigeel met een vork, zet dit apart. Kook de melk met de agar-agar, suiker en zout. Neem hiervan 2 groentelepels en doe het bij het geklopte eigeel, roer dit door. Meng dit door de agar-agar. Kook dit nogmaals door (pas op voor aanbranden) en haal van het vuur. Klop de eiwitten stijf en voeg dit beetje bij beetje bij de warme agar-agar en spatel dit heel rustig door. Verdeel dit in tweeën, kleur 1 deel rood en doe de rozijntjes erbij. Giet dit in de vorm. Het andere deel ook weer in tweeën splitsen. Kleur 1 deel geel en het andere groen. Laat elke laag in de koelkast opstijven. Giet de gele kleur op de rode en giet er dan de groene boven op. Laat het geheel flink stijf worden. Haal het uit de vorm, snijd in plakken en serveer.

Puding Semangka