Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Putri Mandi

Pudding van agar-agar met rumsaus


Ingrediënten:

Voor de pudding:

- agar-agar
- kokosmelk
- kleurstof naar keuze
- vanillesuiker
- suiker
- zout

Voor de saus:

- 6 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ltr. kokosmelk
- rum
- 200 gr. suiker

Bereiding:

Maak van de agar-agar en de overige ingredienten een pudding in een vorm naar eigen keuze volgens het recept op de verpakking. Laat de pudding afkoelen en stort hem op een schaal. Klop voor de saus de eidooiers in een kom los met een scheutje van de kokosmelk. Breng in een pan de rest van de kokosmelk aan de kook met de suiker en de vanillesuiker. Temper de hittebron tot de laagste stand. Roer een scheutje hete kokosmelk door het dooiermengsel en roer daarna de rest van de hete, maar vooral niet kokende kokosmelk tot de saus lichtgebonden is. Laat de saus afkoelen en breng ze eventueel op smaak met wat rum. Schenk de saus over de pudding.

Putri Mandi