Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Putu Tegal

Gestoomde koek van banaan bestrooid met kokos


Ingrediënten:

- 200 gr. ketanmeel
- 1 of 2 bakbananen
- 50 gr. tapiocameel
- 3 dl. kokend water
- halve theelepel zout
- daun pandan
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr. droge kokos
- 1 eetlepel water
- 4 eetlepels suiker

Bereiding:

Neem zoveel daun pandan als je nodig hebt om de bodem van de springvorm te bekleden. Schil de bakbananen en snijd ze in schijfjes van 1 cm. dik. Bekleed de bodem van een springvorm van 30 cm. (moet in een stomer passen) met aluminiumfolie. Meng in een kom het ketanmeel, tapiocameel, zout, vanillesuiker en het water. Was de daun pandan en droog ze met een keukendoek. Snijd ze in stukjes van 3 cm. lang en bekleed de bodem van de springvorm hiermee. Giet het kokende water beetje voor beetje in het meelmengsel en roer tot een glad beslag is verkregen. Druk het beslag in de bakvorm gelijkmatig uit. Leg de bananenstukjes hierop en druk ze wat in het beslag. Strooi er de kokos over. Plaats de vorm in een stomer met water en stoom de koek in ca. 45 min. gaar. Laat hem dan wat afkoelen en snijd hem in ca. 8 punten. Strooi er suiker over.

Putu Tegal