Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Remis Masak Padang

Gekookte mosselen in een pittige sambalsaus


Ingrediënten:

- 2 kg. mosselen
- 500 ml. appelsap
- 1 ui
- 3 tomaten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambalsaus pedas
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- peper
- zout
- suiker
- limoensap
- peterselie of kemangi

Bereiding:

Was de mosselen onder stromend koud water en zet ze in een bak met koud water. Verwijder mosselen met kapotte schelpen en laat ze een kwartiertje in het water staan. Breng het vruchtensap aan de kook en kook de mosselen hierin in 5 min. gaar. Als de mosselen openstaan zijn ze gaar. Giet ze af. Snijd de ui, tomaten en knoflook in stukken en bak ze zacht in wat olie. Pureer tot een gladde saus. Roer de andere ingredienten er door, behalve peterselie en limoensap. Proef de saus, roer de gekookte mosselen er door, voeg limoensap toe en bestrooi met fijngesneden peterselie of kemangiblaadjes.

Remis Masak Padang