Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempah Ayam

Gebakken, kruidige koekjes van kippengehakt


Ingrediënten:

- 500 gr. kippengehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 snee droog witbrood
- 1 ei
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel trassi
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1 theelepel sambal manis
- paneermeel
- zout
- olie

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook en snijd de lombok fijn. Haal de korst van het brood en verkruimel het. Klop het ei los en voeg hier het gehakt, brood, ui, knoflook, lombok, ketumbar, djinten, trassi, kokos, sambal en zout naar smaak aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en maak kleine platte koekjes van dit mengsel. Druk de koekjes in het paneermeel zodat ze aan alle kanten goed bedekt worden. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktkoekjes aan beide kanten mooi bruin en krokant.

Rempah Ayam