Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek

Dunne, gefrituurde koeken met pinda's


Ingrediënten:

- 250 gr. gezouten pinda's
- 50 gr. ebi
- 4 dl. santen
- 9 eetlepels rijstmeel
- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- 2 theelepels knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Maak van bloem en santen een beslag, iets dunner dan pannenkoekenbeslag. Maal de ebi fijn. Voeg alle kruiden en ebi toe en meng dit goed door elkaar. Verhit een laag olie in een wok van ca. 2 cm. diep, maar niet te heet laten worden. Neem een soeplepel beslag en leg er wat pinda's in en laat het beslag in de olie glijden. Zorg ervoor dat de koeken plat en rond worden. Laat de koeken aan beide zijden bruin worden en laat het hierna uitlekken.

Rempeyek