Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rempeyek Ikan Teri

Dunne koekjes van droge, zoute visjes


Ingrediënten:

- 150 gr. ikan teri
- 200 gr. rijstmeel
- 2 dl. water
- 3 kleine limoenen
- 3 sjalotjes
- zout
- 1 theelepel ve-tsin
- 2 rode lomboks
- 1 stukje djahe
- 1 stukje laos
- 1 stukje kunyit
- 5 dl. olie

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en de lomboks fijn. Schil de limoenen, haal het vruchtvlees eruit en snijd het klein. Pel de djahe, laos en kunyit en hak ze heel fijn. Wrijf de sjalotjes, lomboks, djahe, laos en de kunyit fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Meng het rijstmeel met de pasta, limoenen, ikan teri, zout naar smaak en het water. Verhit de olie in een wok. Laat steeds 1 eetlepel van het beslag langs de wand van de wok in de pan glijden en besprenkel het net zolang met hete olie tot de rempeyek van de wand loslaat en in de hete olie valt. Frituur het bruin krokant. Maak zo het hele beslag klaar.

Rempeyek Ikan Teri