Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak Bakar

Kip van de barbecue met een kruidige kokosmelksaus

Ayam Bumbu Rujak Bakar | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 5 dl. santen
- olie
- 1 serehstengel

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 rawits
- 5 kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel kunyit
- zout

Bereiding:

Bestrooi de kip met zout en laat dit enige tijd intrekken. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks en rawits fijn. Maak een pasta van de kruiden. Bak deze met de sereh in de olie totdat het heerlijk gaat ruiken. Voeg de kip toe, samen met de santen en stoof de kip gaar. Laat de kip in de saus afkoelen en rooster de volgende dag de kip onder de grill of op de barbecue. Kook de saus in en serveer die bij de gegrilde kip.

Ayam Bumbu Rujak Bakar