Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Dua

Gestoofd rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- halve citroen
- 3 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 schijfjes laos
- 2 uien
- 3 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 4 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel kunyit
- halve eetlepel suiker
- zout naar smaak
- 3 dl. santen
- 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Pers de citroen en knoflook. Schil de djahe en laos en snipper de uien fijn. Verhit een beetje olie in de wok en bak het vlees rondom bruin. Voeg alle ingredienten toe en schep het geheel goed om tot het lekker begint te geuren. Voeg dan de santen toe en laat het rustig aan de kook komen. Doe het vuur laag en laat het zachtjes gaar stoven tot het vlees uit elkaar valt. Verwijder voor het opdienen de laos, djeruk purut en djahe. Lekker met witte rijst.

Rendang Dua