Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Kambing

Droog gebakken geitenvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. geitenvlees
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 5 sjalotjes
- 1 ltr. dikke santen
- 5 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 3 cm. djahe
- 5 daun djeruk purut
- 3 cm. laos
- 3 theelepels asem
- zout

Bereiding:

Schil de sjalotjes en knoflook en snijd ze klein. Was de lomboks, schil de laos en djahe en hak ze fijn. Snijd het vlees in 1 cm. dikke plakjes van ca. 4 bij 4 cm. Wrijf de kemirienoten, sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe en de laos fijn in de vijzel. Kneus de serehstengel. Meng de santen met de kruidenpasta, djeruk purut en de asem in een wok. Voeg zout naar smaak toe. Sudder dit alles tot de olie uit de santen komt boven drijven en er vrijwel geen vocht meer over is. Doe het vlees in de pan en laat alles op een laag vuur ca. 1,5 uur sudderen tot het vlees gaar en de saus dik en donker is. Als het gerecht te snel droog wordt, eventueel wat heet water toevoegen.

Rendang Kambing