Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Padang

Gestoofd rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 1 theelepel djinten
- 1 serehstengel
- 5 kruidnagels
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel asem
- 5 eetlepels olie
- 3 sjalotjes
- 2 ltr. dikke santen
- 3 teentjes knoflook
- 4 daun djeruk purut
- 2 rawits
- 1 kaneelstokje
- 3 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 3 cm. laos
- zout

Bereiding:

Maak de sjalotjes, de knoflook en de rawits schoon en snijd ze heel fijn. Schil de djahe, kunyit en laos en snijd ze ook heel fijn. Wrijf voor de kruidenpasta de ketumbar, de djinten en kruidnagels in een vijzel fijn. Voeg de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rawits, djahe, kunyit en laos toe en wrijf alles fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakjes van 4 bij 4 cm. Kneus de serehstengel. Vermeng de kruidenpasta met de santen en voeg de sereh, de djeruk purut en het kaneelstokje toe. Laat dit koken tot de olie uit de santen komt boven drijven. Verwijder het kaneelstokje en roer het vlees, de asem en zout naar smaak goed door. Laat dit op een laag vuur ca. 3 uur sudderen. Schep het regelmatig om.

Rendang Padang