Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak Dua

Gebakken kip in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 serehstengel
- 100 gr. santen, blok
- 4 sjalotten
- 2 uien
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 2 dl. water
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- 4 eetlepels olie
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Bak de kip in hete olie aan en haal ze vervolgens uit de pan. Snipper de sjalotten en uien fijn. Schil de laos en snijd het in stukjes. Wrijf de sjalotten, uien, kemirienoten, laos en trassi fijn en fruit het in de olie. Blus dit geheel met water en doe er de santen, sereh, citroensap en kip bij. Laat alles koken tot de kip gaar is. Voeg zonodig wat water toe.

Ayam Bumbu Rujak Dua