Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Pedis

Gestoofd, pittig rundvlees in kokosmelk

Rendang Pedis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- zout
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 rode rawits
- 8 eetlepels kokos
- 1,5 theelepel djahe
- 1,5 theelepel serehpoeder
- halve theelepel laos
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel kunyit

Bereiding:

Doe de kokos met wat zout in een kom. Schenk er 5 dl. kokend water bij. Laat dit 5 tot 8 min. staan. Doe alles over in een fijne zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Snij het vlees in grove dobbelstenen. Bestrooi het met zout. Snipper de uien en rawits fijn en pers de knoflook uit. Breng de santen aan de kook. Roer de uien, knoflook, rawits, djahe, serehpoeder, laos, ketumbar en kunyit erdoor. Wacht tot alles opnieuw kookt. Doe het vuur laag en voeg het vlees toe. Leg de deksel schuin op de pan en laat het vlees zachtjes gaar koken in ca. 1,5 uur.

Rendang Pedis