Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Tiga

Zeer pittig gestoofd rundvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. magere runderlappen
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 1 theelepel kunyit
- 7 rode lomboks
- 6 rawits
- 6 cm. djahe
- 5 cm. laos
- 1 serehstengel
- olie
- 1,5 ltr. santen
- 5 djeruk purut
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, knoflook, kunyit, lomboks, rawits, djahe en de laos fijn en wrijf ze fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Kneus de serehstengel. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 4 cm. Verhit in een wok een beetje olie. Voeg de santen, sereh, djeruk purut, de kruidenpasta en zout naar smaak toe. Laat het geheel sudderen tot de olie uit de santen komt bovendrijven. Voeg het vlees toe en laat alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de santen verdampt is en het vlees gaar en donkerbruin is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, voeg dan wat santen toe.

Rendang Tiga