Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Risolles Dua

Gefrituurde, hartige pakketjes met gehakt


Ingrediënten:

- 1 kg. tarwebloem
- 1 ei
- 3 geklutste eieren
- margarine
- paneermeel
- olie

Vulling:

- 1 kg. gehakt
- 1 prei
- bosje selderie
- 10 wortels
- 1 theelepel ve-tsin
- 2 theelepels nootmuskaat
- 5 schepjes suiker
- maggi naar smaak

Bereiding:

Doe het gehakt in een pan met 2 kopjes water. Snijd de prei en selderie fijn en voeg ze toe. Rasp de worteltjes en voeg die ook toe. Laat alles ca. een half uur koken. Voeg daarna de smaakstoffen toe en laat het nog ca. 15 min. doorkoken. Maak van 50 gr. bloem met een beetje water een papje en roer dit goed door het gehakt zodat een dikke ragout ontstaat. Laat alles afkoelen.

Maak een beslag van de rest van de bloem, 1 ei met een snufje zout en water en bak hiervan in de margarine hele dunne pannenkoekjes. Vul de pannenkoekjes met het gehaktmengsel, bestrijk het laatste eindje met ei en vouw elke pannenkoek als een enveloppe dicht. Haal de risolles door het paneermeel, daarna door het geklutste ei en tenslotte nogmaals door het paneermeel. Frituur de risolles in olie, laat ze staande uitlekken en serveer ze warm.

Risolles Dua