Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak Empat

Kip in een kruidige kokossaus

Ayam Bumbu Rujak Empat | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- halve eetlepel asem
- 1 kop dikke santen
- halve eetlepel gula djawa
- 2 daun salam
- olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. kunyit
- 4 schijfjes laos
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- zout

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken. Verhit 4 eetlepels olie in de koekenpan en braad de stukken kip snel om en om bruin. Haal ze uit de pan en leg ze even apart. Pof de kemirienoten. Schil de laos en kunyit. Los de asem op in een half kopje water. Haal eventueel de zaadjes uit de lomboks. Snijd de sjalotten, knoflook, laos, kunyit en lomboks heel fijn. Maal de sjalotten, knoflook, lomboks, kunyit, laos, kemirienoten en trassi samen met wat zout tot een pasta in de vijzel.

Verhit 3 eetlepels olie in de wok en fruit de pasta een paar min. aan. Doe er de salam bij en bak nog even mee. Doe er dan de santen, asemwater en de gula djawa bij en breng het aan de kook. Voeg er de stukken kip aan toe, breng weer aan de kook en laat 20 min. tot een half uur sudderen tot de kip gaar is en de olie op de saus komt drijven. Haal de salam er uit, proef op zout, voeg eventueel zout bij en dien op.

Ayam Bumbu Rujak Empat