Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Roti Jala

Pannenkoek in sliertjes


Ingrediënten:

- 150 gr. bloem
- 50 gr. tapiocameel
- 2 dl. santen
- water
- 2 eieren
- 1 theelepel kunyit
- zout
- olie

Bereiding:

Zeef het meel en kunyitpoeder. Meng alles (behalve de olie) in een kom door elkaar. Zorg dat er geen klontjes in blijven. Het beslag zo dun/dik maken, dat er in de pan sliertjes ontstaan (het moet er uit zien als een gehaakt netje). Bak één kant en vouw de pannenkoek in vieren of rol hem op. Serveer zo warm mogelijk met bijv. Rendang, Ayam Kerrie, Gulai Kambing of een andere schotel met veel saus.

Beslag zelf testen, want is het beslag te dun dan ontstaat een dichte pannenkoek, is het beslag te dik dan blijft het beslag als druppels in de pan liggen. Gebruik een roti jalaschep of koop een spuitfles met tuit, of gebruik de doseerfles zoals die van bijv. tomatenketchup of mayonaise.

Roti Jala