Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rujak Udang Karang

Salade van kreeft met komkommer en citroensap


Ingrediënten:

- 1 kreeft
- 1 citroen
- 1 rode lombok
- suiker
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 2 laurierbladeren
- 1 eetlepel azijn
- halve komkommer
- 1 eetlepel peperkorrels

Bereiding:

Snijd de ui in ringen. Was de komkommer snijd het overdwars en haal met een lepel de zaadjes eruit. Was de lombok en snijd het in ringetjes. Pers de citroen uit. Kook de kreeft gaar in ruim kokend water met zout, azijn, ui, laurierblaadjes en de peperkorrels. Laat de kreeft in het kookvocht koud worden. Haal dan de kreeft uit de pan en snijd hem in stukjes. Voeg hier de komkommer en de lombok aan toe. Giet dan de olie en het citroensap erover. Voeg suiker naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.

Rujak Udang Karang